Utbildning

 

Till hösten 2020 erbjuder Orion Pharma ett spännande program med digitala live-föreläsningar från experter inom området astma/KOL. Vi hoppas att programmet nedan väcker intresse. Du är varmt välkommen att anmäla dig till en eller flera av föreläsningarna.

Höstens program


September 30 - kl 17.00-18:15

Stämmer det att kronisk bronkit och KOL går hand i hand eller ska vi särskilja och behandla dem på olika sätt?
Astma och KOL representera två olika sjukdomsgrupper med olika typer av sjukdomsyttringar men de kan även dela flera symtom. Detta ökar risken för att förväxla dem med varandra eller att man hänvisar till diagnosen ACOS, Astma-KOL överlappssyndrom.

George Grantson
Överläkare. Medicinkliniken, Hallands Sjukhus, Varberg


November 3 - kl 12:00-13:00

Födoämnesallergier
Födoämnesallergier - lgE-medierade och icke lgE-medierade, vanliga frågor kring födoämnesallergier t.ex. luftburen exponering, “spår av”, aktuell forskning kring diagnostik och behandling. Föreläsningen riktar sig främst till dig som doktor/sjuksköterska som arbetar inom primärvården.

Anna Asarnoj
med. Dr. biträdande överläkare, barnallergolog, Studierektor ST pediatrik, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Stockholm


November 17 - kl 15:30-16:30

Hur uppkommer födoämnesallergier och går de att förebygga?
Nya råd kring tidig introduktion av allergena födoämnen till små barn. Föreläsningen riktar sig främst till dig som doktor/sjuksköterska som arbetar på en barnmottagning.

Anna Asarnoj
med. Dr. biträdande överläkare, barnallergolog, Studierektor ST pediatrik, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, Stockholm


Anmäl dig via formuläret nedan:

Selektera de tillfällen som du vill anmäla dig till:

 

När du anmält dig får du ett mail med en länk för att logga in på mötet. För att kunna kommunicera med föreläsaren behövs en mikrofon på din dator, alternativt ett headset med mikrofon som är kopplat till datorn. Du kan även skriva dina frågor och synpunkter i chatten. Vi använder Microsoft Teams, som är ett chattbaserat verktyg i Office 365, för dessa föreläsningar.

Välkommen - hoppas du har möjlighet att delta.

Vid frågor kontakta vänligen:   Inger-Lise.Roed@orionpharma.com 


Orion Pharma behandlar dina personuppgifter för att kunna svara på dina frågor och din feedback. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här: 

Patientsäkerhetsrapportering 

Integritetsskyddspolicy


Senast uppdaterad 2020-10-01