}

Revaxör | öronvård

Lösa upp och ta bort öronvax och vaxproppar, förebygga och minska klåda i hörselgången.

Revaxör öronvårdsprodukter omfattar både vaxlösande produkter för att lösa upp öronvax och vaxproppar samt en vårdande olja som förebygger uppkomst av vaxproppar samt fuktar huden i hörselgången och minskar därmed klåda.

Revaxör

Öronvaxlösande droppar eller spray kan du använda själv för att lösa upp öronvax och vaxproppar. Rekommenderas också som förberedelse inför öronspolning hos läkare. Droppa eller spraya in i örat, låt verka, spola rent. Läs alltid bruksanvisningen innan du använder Revaxör.

Revaxör Olja

Används för att förebygga uppkomst av vaxproppar. Den vårdande oljan fuktar också huden i hörselgången och minskar därigenom klåda och irritation som orsakats av uttorkning av huden i hörselgången. Oljan behöver inte sköljas ur. Läs alltid bruksanvisningen innan du använder Revaxör Olja.

Läs mer om Revaxör på revaxör.se

Här kan du köpa Revaxör:

Varför har man Öronvax?

Körtlarna i hörselgångarna producerar öronvax. Vaxets uppgift är att skydda hörselgångens hud. Normalt rinner vaxet långsamt ut. En del har nästan inget öronvax, medan andra har desto mer.

Hur uppstår en vaxpropp?

Vaxpropp är ett av de vanligaste öronproblemen som leder till uppsökande av sjukvård. Huvudsakligen beror det på att öronvaxet inte rinner ut ur örat av sig självt. Orsaken till ökad vaxproduktion kan vara en trång eller böjd hörselgång eller kraftig hårväxt i hörselgången. Andra orsaker kan vara att man använder öronproppar, tättslutande hörlurar (headsets), hörapparat. Og som en följd av att man petar i öronen med bomullspinnar. När man petar i öronen med bomullspinnar kan öronvaxet skjutas in mot trumhinnan och samlas inne i örat.

Vad kännetecknar en vaxpropp?

En vaxpropp kan vara mycket stor innan den ger sig till känna. Om man petar sig örat eller om vatten kommer in i örat kan vaxet plötsligt täppa till hörselgången. Vaxpropp ger ofta en lockkänsla och vanligtvis får man nedsatt hörsel. Hörseln kan försämras ytterligare om man får vatten i örat. En vaxpropp kan orsaka öronsus eller yrsel.


Senast uppdaterad 2023-03-09

Kontakta oss

Beställ material