Vi använder cookies för att förbättra användarvänligheten på sidan och ge dig den bästa möjliga upplevelsen.
Genom att använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

Hjärtsvikt

Medicinsk service och utbildningar

Inom området hjärtsvikt erbjuder vi dig bl.a. möjligheten att prenumerara på våra elektroniska nyhetsbrev samt vårt informationsmaterial som du kan beställa kostnadsfritt.

Här kan du även läsa mer om våra utbildningar AURORA och MIMER som sätter den akuta hjärtsviktspatienten i fokus. AURORA, en utbildning för dig som möter människor med akut hjärtsvikt och då i första hand till dig som är specialist eller ST-läkare inom kardiologi, akut/internmedicin, anestesi, intensivvård eller thoraxanestesi. MIMER en utbildning för sjuksköterskor som omhändertar patienter med akut hjärtsvikt. Läs mer om Simdax® på vår webbplats.

Kort om Simdax®

Simdax® - en kalciumsensitiserare med unik verkningsmekanism som ges intravenöst upp till 24 timmar och ger effekt upp till 7-9 dagar.

  • Förbättrar symtomen *
  • Förbättrar hemodynamiken *
  • Kortare tid på sjukhus
  • Förbättrad överlevnad *
    * Jämfört med placebo och dobutamin.

 Klicka här för referenser.

Uppdaterad 2 januari 2017
 

Klicka på rutan nedan för att beställa kostnadsfritt material inom hjärtsvikt.

Beställ material

Simdax® (levosimendan) [Rx] 2,5 mg/ml koncentrat till infusionsvätska. Kalciumsensitiserare för korttidsbehandling av akut försämrad svår kronisk hjärtsvikt i situationer då konventionell behandling inte är tillräcklig och då inotropt stöd anses vara lämpligt. Omfattas ej av förmånssystemet. Senaste översyn av produktresumé: 2014-09-30. För ytterligare information se www.fass.se eller www.simdax.se.

Denna webbplats är avsedd för hälso- och sjukvårdspersonal. Stämmer detta kan du klicka ja nedan så kommer du in på önskad sida. Klickar du nej kommer du till Orions sidor för allmänheten, som vänder sig speciellt till dig som patient och anhörig.

Välkomna!